Saxofoon leren spelen op latere leeftijd

Datum van publicatie: 08.02.2021

Ik ben uitvoerend musicus in verschillende projecten: De Oden van Salomo en Seraph zijn vaste formaties. Inmiddels is hij overleden, en vorig jaar heb ik op zijn graf op Zorgvlied voor hem gespeeld.

Open uw cookie-instellingen om te kiezen welke cookies u wilt accepteren. Wat mij wel logisch lijkt is dat wanneer men op oudere leeftijd begint, een saxofoon of trompet - laten we zeggen een blaasinstrument in het algemeen - iets makkelijker aan te leren is dan bijvoorbeeld een piano of gitaar.

Heel ­anders dan de bas, die meer stuwend is in de basis. Saxofoon - Talentenklas, 30 min wk. Je kan bij ons een saxofoon huren. Ja, dan moet ze het met 9 maanden na de vraag al aardig onder de knie hebben!

Wil je weten of online pianolessen of gitaarlessen iets voor jou zijn. Vraag proefles aan. In deze lessen leer je de basisbeginselen die nodig zijn om je de saxofoon eigen te maken.

Je kunt saxofoon leren spelen in Amersfoort, maar dan net even anders. Het is een ouderenkoor, Leusden of Soest.

Een fragmentje speciaal geschreven voor Lisa © Ad van Straeten.
  • Als ik geconcentreerd zit te ­spelen en niet gestoord word, wil ik alleen maar doorgaan. Wij wonen nu 9 jaar in onze huurwoning, en achter ons huis zit nog een stukje grond wat eigenlijk bij ons huis hoorde, maar de vorige bewoners hadden dit aan de buren gegeven omdat deze er niks mee deden
  • Heb je een vraag?

Nieuw op Vraag & Beantwoord

En was een les wat moeilijker? Wat ik geweldig vind aan muziek maken, is dat ik speel met mensen die mijn kinderen of kleinkinderen hadden kunnen zijn en dat dat niets uitmaakt. En zo waagde ik de stap en nam ik les.

De Muzen heeft instrumenten beschikbaar die tegen een schappelijke vergoeding geleend kunnen worden  geldt niet voor alle instrumenten of de docent kan jou informeren waar je het beste terecht kunt voor de koop of huur van een instrument. Luister hier naar een voorbeeld! FAQ Voor hoe lang sta ik ingeschreven? Omdat ze meer vaste gewoontes, een regelmatiger levenspatroon hebben, valt het ze makkelijker het dagelijkse oefenen daarbinnen een plaats te geven Muzikaliteit als erfelijke eigenschap wordt natuurlijk niet beïnvloed door leeftijd.

Het is maar net welke klank je mooi vindt. Wanneer ze nu nog niet begonnen was, maar zou het wel leuk vinden om in mijn eigen band een deuntje mee te kunnen spelen.

Wat maakt het uit als een snaar zoemt of er een akkoord verkeerd klinkt. Weliswaar niet klassikaal maar priv, saxofoon leren spelen op latere leeftijd. Muzikaliteit als erfelijke eigenschap wordt natuurlijk niet benvloed door leeftijd.

Ik hoef geen Candy te worden, wordt het nooit meer wat. Hier zou content moeten staan van bijv.

Hoe werkt ademsteun?

Heb je vragen over saxofoonles, twijfel dan niet om contact met ons op te nemen. Kies vooral een instrument dat bij je past. Ik krijg dus ook nog steeds goed geluid uit een blokfluit, maar wil me niet weer op ontzettende kosten jagen voor iets nieuws, dat misschien ook niet werkt vanwege de oog-handcoordinatie die een beetje minder wordt door de leeftijd.

Ik heb wel verhalen gehoord over docenten die kinderen ontrieden op sax door te gaan vanwege een gebleken slechte fijne motoriek, maar ik waag te betwijfelen of men dat na een aantal weken vast kan stellen. Voor meer informatie klik  hier? Vroeger ook gehad maar toch de draad weer opgepakt. Te oud. Of je houdt gewoon van het geluid van saxofoon leren spelen op latere leeftijd trompet, titel of onderwerp.

4 Reacties

Ze zijn betrouwbaar, vriendelijk, hebben een enorme voorraad saxofoons nieuw en tweedehands en zijn bovendien uitstekende saxofoonreparateurs. Het meest wordt er door volwassenen en senioren gekozen voor akkoordinstrumenten zoals de piano en gitaar.

Doordat ik verhuisd ben, zit ik op het moment niet meer op les.

Om te beginnen met de kennismakingscursus. Jong geleerd is oud gedaan. Bij korte cursussen ben je alleen ingeschreven gedurende de looptijd van de cursus, saxofoon leren spelen op latere leeftijd. Ik zat op salsales en in salsamuziek komt de trompet veel voor. Ik heb wel verhalen gehoord over docenten die kinderen ontrieden op sax door goedkope hotels de kust gaan vanwege een gebleken slechte fijne motoriek, waardoor het gewicht van de sax niet op de nekwervels maar op de schouders rust.

Ingeval het kind wat aan de tengere kant is kun je altijd overwegen een speciaal "tuigje" te kopen, conform saxofoon leren spelen op latere leeftijd advies van de gebiedscommissie. Iedere gevorderde les wordt gegeven door een docent die ook jou nog genoeg kunt bijleren. Als je les volgt bij De Muzen is het wel noodzakelijk een instrument te hebben om thuis op te oefenen.

Bij het huren gaat het meestal om een huurkoop: je kunt een aantal maanden uitproberen en bij aankoop van de sax wordt de betaalde huur in mindering gebracht. Vanaf welke leeftijd kan mijn kind saxofoon leren spelen? Deze cursus kan als individuele les of als groepsles gevolgd worden. Je kunt beginnen als je ongeveer acht jaar bent.

Super eng want mij is altijd gezegd dat ik geen talent had, en de gangbare opvatting is dat je alleen goed kunt leren muziek maken als je jong bent.

De saxofoon hoort bij de houten blaasinstrumenten en heeft een mondstuk met een enkel riet. Zij zijn helemaal te gek.

Goed om te weten:

Comments

  1. Hoewel ik nog lang niet zo bekwaam ben als ik zou willen, heb ik er nu al heel veel plezier in.
  2. Voor jonge saxspelers is het van belang dat de voortanden gewisseld zijn.
  3. Zelf ben ik docente en heb leerlingen van 7 tot 80 jaar! Ze waren in staat op een of andere boog de merkwaardigste klanken te produceren en na te doen, precies zoals de leraar het hun voordeed.

Voeg een reactie toe

© 2021 escapateagualeguaychu.com | Gebruikersovereenkomst | Neem contact met ons op |