Wanneer beschermt de pil

Datum van publicatie: 18.12.2020

Er is in elk geval maar één spermacel nodig om een eitje te bevruchten, Vrij dus altijd met condoom en liefst ook de pil of een andere middel. Menstruatie Je hoeft niet per se elke 4 weken bloedverlies te hebben.

En of je onbeschermde seks hebt gehad neuken zonder condoom. Overleg met uw arts hoe u de menstruatie kunt uitstellen. Verschillende soorten: Er zijn veel verschillende soorten pillen.

Dat kan geen kwaad. Herinner je dokter eraan dat je de pil gebruikt zodat hij of zij daar rekening mee kan houden bij het voorschrijven van geneesmiddelen.

We noemen dat ook wel voorbehoedmiddelen. Lees voor. Je kan ook de stopweek overslaan en onmiddellijk met een nieuwe strip starten, bijvoorbeeld wanneer je op reis gaat. Tot een wanneer beschermt de pil bedrag per jaar betaal je deze kosten dan zelf? Hoe zit dat.

Heeft u een meerfasenpil met verschillend gekleurde pillen in een strip? Neem een pil, vergeten in de eerste week van de strip of een dag te laat genomen bij het begin van een nieuwe strip, toch nog in en ga door met de strip. Begin met slikken op de eerste dag van je menstruatie.

Werking anticonceptiepil

Ook bij deze pillen krijgt u een bloeding tussen de 24ste en de 28ste dag. Dan loop je wel kans op een zwangerschap. De kans op ernstige bijwerkingen is heel klein. Week 1? Neem in dat geval meteen contact op met uw huisarts.

Dan kan het zijn dat de pil minder goed werkt. Sint-janskruid wordt gebruikt bij depressie. Je kunt soms last hebben van bijwerkingen als hoofdpijn en gespannen borsten? Je bent hier:. Vertel dit dan aan je ouders of begeleider.

Hoe werkt de pil?

Overleg hierover met uw arts. De kans op borstkanker is bij pilgebruik licht verhoogd, maar bij vrouwen onder de 35 jaar nog steeds heel klein. Slik de pil iedere dag op een vast tijdstip behalve in de stopweek. Een stopweek duurt 7 dagen.

Door sommige pillen houdt je tijdelijk wat meer vocht vast of krijg je meer eetlust. Neem contact op met Sense als je er niet uit komt. Ook als dat betekent dat je nu twee pillen tegelijk slikt.

Er zijn geen aanwijzingen dat langdurig gebruik van de pil ongezond zou zijn. Dan heb je 7 pilvrije dagen en begin je op de 8ste dag weer met zakelijke dienstverlening aantal bedrijven pil, wanneer beschermt de pil.

Soorten anticonceptiepil en betrouwbaarheid

Hoe werkt de pil? Heb je dat? Ben je met de pil gestart op de eerste dag van je menstruatie? Daarnaast wordt geadviseerd op deze leeftijd te stoppen vanwege de risico's bij langdurig gebruik van de pil.

In het kort In het kort De pil voorkomt dat wanneer beschermt de pil zwanger wordt. En kunt u ook vinden bij de tekst over uw eigen anticonceptiepil op deze site. Afdrukken Stuur via e-mail. Hormonen kunnen acn verminderen, stimuleren een regelmatige cyclus en verminderen pijn en bloedverlies. Je hebt vaak minder pijn tijdens bloedverlies. Het hormoon progestageen zorgt ervoor dat je niet zwanger wordt: je hebt geen eisprong het slijm in je baarmoedermond wordt dikker; zaad sperma van de man komt daar dan minder goed doorheen een bevrucht eitje kan zich niet vastmaken in je baarmoeder Het hormoon oestrogeen zorgt dat je regelmatig ongesteld wordt.

Deze drie effecten zorgen er samen voor dat de pil zeer betrouwbaar is in het voorkomen van een zwangerschap, wanneer beschermt de pil.

NSMBL Navigation

Slik dan meteen een nieuwe pil. Na 7 dagen begint u aan de volgende strip. Als je ze correct gebruikt, maakt de pil het dus zo goed als onmogelijk om zwanger te worden.

Andere bevatten er

Pilgebruik vergroot de kans op veneuze trombose. In deze week ben je ongesteld. Zodra je stopt met slikken begint je stopweek.

Goed om te weten:

Comments

  1. Zij hebben geen voordelen boven de hier genoemde pillen. Mijn pil heeft geen stopweek, hoe stel ik mijn bloeding uit?
  2. Stéphane
    Je hebt dan een verhoogde kans op trombose, aderverkalking en hart- en vaatziekten.

Voeg een reactie toe

© 2021 escapateagualeguaychu.com | Gebruikersovereenkomst | Neem contact met ons op |