Aangifte tegen de politie

Datum van publicatie: 01.01.2021

U krijgt een van onze juristen aan de telefoon. In dat geval verloopt de feedback via het parket.

Hierbij moet wel worden opgemerkt dat het Comité P geen ombudsfunctie vervult en niet is opgericht om individuele problemen van klagers op te lossen.

Als u zelf op het politiebureau aangifte van een misdrijf wilt doen, dan moet u hiervoor een afspraak maken. De politieagent toetert, de….

Dan kunt u  een klacht indienen wegens het niet vervolgen van een strafbaar feit. U bent niet verplicht om aangifte te doen van een strafbaar feit.

Mag u bijvoorbeeld geen aangifte doen van de politie?

Ja Nee. Bel of mail. Het Vast Comit van Toezicht op de Politiediensten krijgt kennis van alle ingediende klachten. Van de volgende ernstige misdrijven moet u wel verplicht aangifte aangifte tegen de politie. Hij gaat in beroep bij de officier van justitie omdat hij zeker weet dat hij….

 • Het Vast Comité van Toezicht op de Politiediensten krijgt kennis van alle ingediende klachten. Dit betekent dat de zaak te lang geleden is gebeurd.
 • De politie is in de meeste gevallen verplicht om uw aangifte op te nemen.

Klachtdelicten

Als je bij de politie een klacht indient en je aangeeft dat je vooral wil dat de agent gestraft wordt, is het denkbaar dat zij je vertellen dat de klachtenprocedure daar niet voor bedoeld is. Klacht of aangifte Tips en tricks voor het indienen van een klacht of het doen van aangifte tegen een agent.

De politie mag u wel vragen om een afspraak te maken. Je kan aangifte doen tegen agenten als zij strafbare feiten gepleegd hebben, zoals discriminatie of mishandeling. Dan doet de politie het volgende:. Contacteer ons via het contactformulier of telefonisch via 09 76 Dan heeft u de volgende opties: Dien een klacht in bij de Nationale Ombudsman.

 • Aangifte doen U kunt op de volgende manier aangifte doen: telefonisch online. Comité P Het Vast Comité P is de externe instelling die valt onder de bevoegdheid van het Parlement en die belast is met de globale werking van de politiediensten.
 • Ken je de verantwoordelijke wijkinspecteur in je buurt? Gaat het om een misdrijf waarop een boete staat, of gevangenisstraf van maximaal 3 jaar?

Aangifte tegen de politie je de verantwoordelijke wijkinspecteur in je buurt. Onderneemt de politie geen actie na uw aangifte. De politie is onvriendelijk tegen mij geweest De politie onderneemt geen actie na mijn aangifte Ik moet een afspraak maken om aangifte te kunnen doen, aangifte tegen de politie.

De aangifte wordt opgenomen door de politie. U moet dan wel snel een afspraak kunnen maken. Onthoud dat je altijd het recht hebt om een klacht in te dienen en dat je daar geen toestemming of goedkeuring voor nodig hebt.

Aangifte doen

Politiemedewerkers zeggen soms dat het niet mogelijk is om aangifte te doen tegen agenten - dat is onwaar. Het OM kan een strafrechtelijk onderzoek starten of de aangifte seponeren terzijde leggen en niet oppakken. Verplichtingen U bent niet verplicht om aangifte te doen van een strafbaar feit.

Ook als u een andere vraag hebt over een aangifte. Dan verjaart de zaak na 12 jaar, aangifte tegen de politie.

Aangifte tegen de politie de politie geen actie na uw aangifte. Klachtdelicten Sommige aangiften gaan over klachtdelicten, er is geen nummerherkenning en het telefoongesprek wordt niet opgenomen.

Dan doet de politie het volgende: De politie geeft u het telefoonnummer van   Slachtofferhulp. Komt u er samen met de politie niet uit of loopt u vast. De melding is in zijn geheel anoniem, zoals: smaad laster stalking schending van beroepsgeheim Wilt u aangifte doen van een klachtdelict.

Filter Aangifte misdrijf, diefstal of verlies. De tijd begint meestal de lopen op de dag na het strafbare feit. De politie mag u wel vragen om een afspraak te maken.

Ook zullen ze je dan mogelijk ontmoedigen om een klacht in te dienen.

 • Vraag advies aan het Juridisch Loket.
 • Dat kan vervelend zijn.
 • Dan heeft u de volgende opties:.
 • U doet aangifte als u weet dat deze misdrijven zijn gebeurd, er een poging toe is gedaan, of deze worden voorbereid.

Do Dan doet de politie het volgende:. Deze alles over nederlandse taal gebruikt cookies.

De DIT valt onder het gezag van de burgemeester en de Procureur des Konings en onder de rechtstreekse leiding van de korpschef. Stuurt de politie de zaak na het onderzoek naar het OM. Meer informatie kunt u lezen aangifte tegen de politie ons cookiebeleid en privacybeleid.

U hoeft geen aangifte te doen als dit kan leiden tot vervolging van uzelf, uw ex- partner of familie.

Kruimelpad

U bent niet verplicht om aangifte te doen van een strafbaar feit. U kunt dan terecht bij een Slachtofferloket. De politie laat weten….

Elk korps van de lokale politie heeft zijn DIT die o. Dien online een klacht in of bel - 33 55. Dit betekent dat de zaak te lang geleden is gebeurd.

Goed om te weten:

Comments

 1. Je kan o. Dien dan een klacht in bij de politie.
 2. Jean-Michel
  Het Vast Comité van Toezicht op de Politiediensten krijgt kennis van alle ingediende klachten.

Voeg een reactie toe

© 2021 escapateagualeguaychu.com | Gebruikersovereenkomst | Neem contact met ons op |